Sunday, 22 April 2012

Latest Awin & Apam seri Ayu memang Ayu

Sabtu lepas mcm biasa..
Dari masa terluang tu, int n anak2 biasala try masak..
Teringin nak makan apam seri ayu..
apalagiii geledah la dapur tgk bahan apa yg ada..
masak jugaklaa walau pun tak der kelapa atasnyaaa.
yg penting sodappp dimakan.. jom terjah apa yg berlaku. hihihi

kikiki apam seri ayu yg tak berapa ayu..

baru masak separuh jer

Yasmin & awin

ha tgk tu suka betul awin bila dapat makan apam tu

syamil dah interframe

Alalaa awin memang budak yg periang



mcm2 gaya anak2ku & apam nya..
Best la nanti ibu masakkan lagi yea.. next week pulak..

Monday, 9 April 2012

Hapyyyy Bdayyy to uuuuUUUuuuuu

Alhamdulillah bertambah lagi 1 thn umurku.....


Ya Tuhanku, berikanlah pertolongan kepadaku dan janganlah Engkau membiarkanku. Menangkanlah aku, dan jangan Engkau jadikan aku orang yang terkalahkan. Limpahkanlah kepadaku kemampuan untuk memberdayakan diri, dan janganlah Engkau memperdayaiku. Tunjukilah aku dan mudahkanlah hidayah-Mu kepadaku. Tolonglah aku dari orang-orang yang berbuat jahat kepadaku. Ya Tuhanku, jadikanlah aku orang yang banyak bersyukur [berterimakasih] kepada-Mu, banyak mengingat [berzikir] kepada-Mu, banyak takut terhadap-Mu, banyak melakukan ketaatan kepada-Mu, banyak tunduk seraya kembali kepada-Mu. Ya Tuhanku, terimalah taubatku, basuhlah perasaan hatiku. Kabulkanlah permohonanku, kokohkanlah hujjahku, tunjukilah hatiku, benarkanlah lisanku, dan musnahkanlah segala kegamangan dalam hatiku. 


Amin, Amin Ya Rabbal Alamin..




Sampai opis jer kakak opis nyanyi lagu bday.. eee seronok jer rasanya..
Walaupun tak sambut apa2.. Tapi gembira sgt dapat kawan2 mcm K.sandra, K.Faez, Ivy, Akmal & K.ija.. memang best diaorg ni..
bangun awal hr ni pukul 4 pagi, sebab nak masak pulut kuning nak bawa kat opis makan ngan kawan2 tapi kuahnya sambal ikan bilis jer..
maafla ye gambar pulut kuning & sambal ikan bilis tu tak sempat ambil sebab dah masuk dalam perut..
mcm biasa company mesti bagi gift tiap2 tahun.. tak banyak tapi boleh la nak beli Mee Celup 5 bungkus. hihihi.






Apa2 pun, thanks pd yg doakan int hari ni, Terharu sangat2.. Korang memang teman sejati int dunia akhirat..
10q juga ngan hubby n anak2, yg byk sokong int selama ni.. luv u all..( ceh ucapan mcm masuk abpbh pulak) 


kEPenAtAn yG mAXiMuM

.. pagi2 dah siap nak pergi main bowling ngan kawan2 sekolah alumni smks19 shah alam
habis lebih kurang pukul 1.30ptg.. kita tak main pun hubby yg jadi wakil kite. best semua memang terbaik, memang fun.. kita jaga anak2 jerww







hihihi best nya group hubby menang.. masa untuk pembahagian hadiah..
Tak habis lagi
Pergi kunduri akikah pulak
lepas tu sambung pergi ICE ROOM
unutk bday party Rania
yasmin dah letih mengantuk

awin makan apa tu nakk




shafiq joint games





apa la yg syamil buat tu



sedapnya awin makan icekrim..


yea yea amil memang hadiah


Habis party pukul 7pm. 
balik n rehat sepuas2nya..






Sunday, 8 April 2012

Buah Berangan Ombak Rindu.. waweeee


Sabtu punya hal 7/4/12.. teringin punya pasal dgn buah berangan beli juga la buah berangan ombak rindu puncak perdana ni.. lepas amik anak2 balik taekwando singgah tepi jalan beli buah ni.. sesiapa yg tak pernah tgk buah berangan beginilah rupanya yeaaa...


banyak ni jer rm5.00

Tak kenyang pun untuk makan lunch,.. so




 Makanan kegemaran ibu n anak2, mudah cepat dan sedap.. Terbaik dr ladang :0)


Wednesday, 4 April 2012

Follow Up - Awin 4/4/2012

Semalam 4/4/2012 bawa awin pergi check up.
Alhamdulillah perkembangan positif, luka2 yg lain memang dah baik. cuma luka yg dekat kepala tu lambat sikit baik. Almaklumlah kulit kepala dia tersiat.. Anak yg pertama syafiq siap jumpa lagi isi kulit kepala tu kat tempat kejadian..
Doctor Salina yg merawat awin cakap tempat yg takde kulit & isi daging tu dah tumbuh isi,
So kulit akan tumbuh sedikit demi sedikit.. Follow up lagi dua minggu..
Memang terbaikla hospital sungai buloh, byk doc pakar...
Tiap2 minggu check up RM5.00 sahaja kos rawatan & ubat..
Ni la kepala awin yg operation tu.. Tapi semalam doc Salina dah kopek yg hitam2 tu n dah tumbuh isi..



Ni kulit peha yg doc siat untuk tampal kat kepala..
Pun dah baik, sekarang cuma letak krim untuk pulihkan kulit2 dia tu..

Memang nak ucap terima kasih banyak kat Doctor & nurse2 
kawan2 yg bagi awin semangat.. Sanggup datang hospital melawat awin berikan awin hadiah, makanan dan juga sedikit wang belanja.. Intan sebangai ibu syazwin memang sgt terharu.. Minta Allah Balas jasa kamu semua.. InsyaAllah






Maju Setapak Lagi - Owh Apam Polkadotku


Rasa gembira bila customer pun gembira..
Sebelum ni hanya ambil tempahan utk kenduri kendara..
Kali ni buat Apam untuk hantaran pulak..
jom cuci mata...




Urmm kreatif tak?.. bolah tahan kan..
terbaikkkk



Monday, 2 April 2012

jOm JaHit BajU SenDiri

Pengalaman tahun 2011. cukup buat untukku berhati2.. Masa tu hantar kain dari bulan 5 untuk jahit baju anak2. Last2 3 hari sebelum raya tukang jahit pulangkan kain balik tanpa jahit. Alasannya dia tak sempat buat sebab demam campak.. Aduhai sedih rasa hati ni.. 
Tapi malam tu juga bertungkus lumus menyiapkan baju anak.. sempat jahit baju yasmin and syafiq jer..
kalau hantar upah jahit untuk 4 org mesti lebih rm100 terbang.. 
boleh la jimat untuk beli barang lain.hihihi

Jom tengok brg2 asas
Alatan Asas Jahitan - 

mana tali pengukur ni.. jgn lupa tu barang paling penting :)

mesin jahit dgn mesin jahit tepi mesti ada. kalau tak, tak jadi la baju dik oiii
rasa2 mesin jahit tepi usia dah lebih 5 tahun kot.. 
hubby yg hadiahkan.. 

Baru jer siap potong kain.. nantikan kesudahannya.. tungguuuuu






Sunday, 1 April 2012

Jom JAdi ulat BuKu

Jalan2 sambil belajar.. 1/4/2012

Skema jer.. Nak jadi ulat buku pulak laaaa

Ermmm Pergi naik keta ni jer..
Me,syafiq,min,syamil & awin

sebelum pergi perpustakaan sarapan dulu.. 


Dah Sampai..

semua anak2 suka suki..


Amboi syafiq relex nampak..

Min dah mula membaca buku

Syafiq pun dah jadi ulat buku.. tapi kejap jer.. dalam 10 minit.
lepas tu asik main..

awin main sorok2 ngan ibu.. 


ish ish letih melayan awin ni. duduk tak diam

tgk tu.. baca buku 10 minit jer.. lepas tu leburrrr
Nanti bila free ibu bawa lagi yea..